TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Päivitetty viimeksi 03.09.2019.


Yleistä

ITC.fi on suomalainen ATK-myynti- ja huoltoliike, joka sijaitsee osoitteessa Tehdaskatu 10, 70620 Kuopio. Tämä on ITC.fi-verkkokaupan tietosuojakäytäntö. Kun vierailet verkkosivustollamme ja ostat tuotteita, saatamme käsitellä sinua koskevia henkilötietoja alla kuvatuilla tavoilla. Tällöin me toimimme rekisterinpitäjänä, ja sinulla on asiakkaana oikeus pyytää selvitys henkilötietojesi käsittelystä palvelussamme.

Henkilötietojesi suojaaminen on yrityksellemme ensisijaisen tärkeää. Keräämme ja käytämme henkilötietojasi Suomen tietosuojalain ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (The EU General Data Protection Regulation, GDPR) asettamien rajoitusten mukaisesti.

Rekisterinpitäjän yhteystiedot

ITC-Solution Group Oy
Tehdaskatu 10
70620 Kuopio

Puh. 017 282 2999
Sähköposti: asiakaspalvelu@itc.fi

Y-tunnus: 2182461-5

Jos sinulle herää kysymyksiä tästä tietosuojakäytännöstä, tai verkkosivustojemme tietosuojasta, ota meihin yhteyttä.

Henkilötietojen käyttötarkoitus

Tietoja käytetään asiakassuhteiden hoitoon, asiakkaan ja yrityksen väliseen viestintään ja verkkopalvelumme käyttökokemuksen parantamiseen. Lisäksi tietoja käytetään tarvittaessa markkinointitarkoituksiin. Saatamme lähettää myös ajoittain asiakkaan suostumukseen perustuen sähköisiä markkinointiviestejä.

Rekisterin tietosisältö

Keräämme nimi-, puhelin-, sähköposti-, osoite- ja muita asiakkaan itse luovuttamiaan tietoja. Verkkosivustolla käytettävien evästeiden avulla saamme vierailijoistamme tietoja, joita hyödynnämme markkinoinnin suunnittelussa, viestiemme kohdentamisessa sekä verkkopalvelumme toiminnan kehittämisessä.

Rekisteröidystä voidaan tallentaa seuraavanlaisia tietoja:

  • Henkilön nimi ja sähköpostiosoite
  • Yrityksen nimi ja osoitetiedot
  • Asiakkuuden hoitamiseen liittyvät tiedot (mm. Asiakaspalautteet ja asiakastyytyväisyyskyselyt)
  • Verkkokäyttäytymiseen liittyvät tiedot itc.fi -verkkosivustolla
  • Markkinointiin ja myynninedistämiseen liittyvät tiedot, kuten kohdistetut markkinointitoimet ja niihin osallistuminen (mm. Sosiaalisen median kilpailut ja arvonnat)
  • Selaimelle lähetetyt evästeet

Rekisterin tietolähteet

Yhteystietojen kerääminen perustuu asiakassuhteeseen tai muuhun yhteistyöhön yrityksemme kanssa. Keräämme tietoja mm. asiakaspalvelutapahtumien yhteydessä tai kun käytät itc.fi -verkkopalvelua.

Tietojen luovutus kolmansille osapuolille

Välitämme tietoja tarvittaessa seuraaville kolmansille osapuolille:

  • Kuljetusliikkeille tilausten toimitusta varten
  • Maksunvälittäjälle maksukorttimaksujen yhteydessä
  • Luotonmyöntäjälle, jos asiakas valitsee maksutavakseen laskun tai osamaksun
  • Analytiikka- ja tilastointikumppanit
  • Sähköpostimarkkinointikumppanit

Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille koskaan markkinointitarkoituksiin.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Voimme käyttää henkilötietojesi käsittelyssä palveluntarjoajia, joilla voi olla pääsy henkilötietoihisi EU-/ETA-alueen ulkopuolelta, kuten Yhdysvalloista. Huolehdimme siirtojen asianmukaisesta ja lainmukaisesta toteuttamisesta henkilötietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Olemme varmistaneet, että palveluntarjoajamme ovat liittyneet EU:n ja Yhdysvaltain väliseen Privacy Shield -ohjelmaan (https://www.privacyshield.gov/list), jonka tarkoituksena on varmistaa eurooppalaisten tietojen tietoturvallinen käsittely Yhdysvalloissa.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina sähköisessä muodossa salasanasuojatuissa tiedostoissa ja järjestelmissä. Tietoverkko ja laitteistot, joissa rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuureilla. Paperilla olevat tiedot säilytetään lukitussa tilassa, jonne on pääsy vain asianmukaisilla henkilöillä.

Verkkokauppamme on suojattu SSL-varmenteella turvallisen kaupankäynnin varmistamiseksi.

Henkilötietojen säilytysaika

Vanhentuneet ja tarpeettomat tiedot hävitetään asiaankuuluvalla tavalla. ITC.fi säilyttää henkilötietoja vain niin kauan, kun se on tarpeen tietosuojaselosteessa määriteltyjen henkilötietojen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi. Kirjanpitolain velvoitteista johtuen joitakin tietoja voidaan joutua säilyttämään edellä mainittua ajanjaksoa pidempään.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus päästä itseään koskeviin henkilötietoihin ja saada jäljennös häntä itseään koskevista kerätyistä tiedoista sekä pyytää henkilötietojen oikaisemista tai poistamista. Jokaisessa ITC.fi-verkkokaupan lähettämässä markkinointisähköpostissa on linkki, josta rekisteröity voi halutessaan estää uutiskirjeen lähettämisen sähköpostiin jatkossa.

ITC.fi voi tarvittaessa pyytää tarkentamaan henkilötietojen käsittelyä koskevaa pyyntöä ja varmentamaan pyytäjän henkilöllisyys ennen pyynnön käsittelemistä.

ITC.fi vastaa pyyntöihin 2 viikon sisällä pyynnön esittämisestä.

Tietosuojaselosteen tietojen muuttaminen

Palvelujemme kehityksen ja parantamisen vuoksi pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta tarpeen mukaan ilmoittamalla tehdyistä muutoksista tällä sivulla. Merkittävistä muutoksista informoimme rekisterin piiriin kuuluvia henkilöitä ja yrityksiä erillisellä sähköisellä tiedotteella.


Evästeet

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt käyttämiemme evästeiden käytön.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita vierailemasi sivustot tallentavat käyttämällesi tietokoneelle tai päätelaitteelle. Käydessäsi myöhemmin samalla sivulla ne kertovat sivustolle, että olet palannut. Evästeet siis auttavat tunnistamaan selaimen käyttäjän.

Evästeet tekevät sivustomme käyttämisestä helpompaa ja nopeampaa. Voimme muokata saamiemme tietojen avulla käyttäjäkokemustasi entistä miellyttävämmäksi.

Evästeiden avulla voidaan kerätä muun muassa seuraavia tietoja:

  • käyttäjän IP-osoite
  • kellonaika
  • käytetyt sivut
  • selaintyyppi
  • mistä verkko-osoitteesta käyttäjä on tullut kyseiselle verkkosivulle
  • miltä palvelimelta käyttäjä on tullut verkkosivulle

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

Millaisia evästeitä sivustomme käyttää?

Evästeet voivat olla väliaikaisia tai pysyviä. Väliaikaiset poistuvat päätelaitteeltasi, kun suljet selaimen. Pysyvät evästeet säilyvät pidemmän, mutta ennalta määritellyn ajan.

Sivuston teknisen toimivuuden ja käytettävyyden kannalta tietyt evästeet ovat välttämättömiä. Nämä eivät kerää tietoja, joita voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa, vaan auttavat sivustoa toimimaan oikein. Näiden lisäksi käytämme suorituskykyä mittaavia ja toimintaa seuraavia evästeitä.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan sivuston yleistä toimivuutta.

Sivustomme käyttää seuraavien palveluiden evästeitä:

Google Analytics

Näiden evästeiden keräämä tieto saatetaan siirtää ja tallentaa kyseisten toimijoiden palvelimille, jotka saattavat sijaita EU:n ulkopuolella. 

Miten evästeitä hallitaan ja kuinka ne poistetaan?

Sinulla on mahdollisuus päättää itse käyttämäsi verkkoselaimen asetuksia muuttamalla, missä määrin haluat sallia evästeiden toiminnan tietokoneessasi. Voit estää uusien evästeiden tallennuksen, poistaa olemassa olevat evästeet käytöstä tai pyytää ilmoitusta ennen uusien evästeiden tallentamista.

Jos haluat selaimesi estävän evästeiden käytön, määritä asetukset käyttämäsi selaimen ohjeiden mukaisesti. Ohjeita evästeiden poistoon löydät osoitteesta www.aboutcookies.org.

Jos estät evästeiden käytön tai poistat ne käytöstä, saattaa se haitata joitakin verkkosivujemme toiminnallisuuksia.