Salama iskee maahan

Keskeytymätön virransyöttö (UPS) turvaa kriittisimmät laitteet sähkökatkoksen varalta

Monen yrityksen toiminta voi olla kiinni laitteiden toimintavarmuudesta. Esimerkiksi tietokoneet, palvelimet ja kassajärjestelmät ovat usein toiminnalle välttämättömiä, ja joiden yllättävä kaatuminen voi aiheuttaa isojakin vahinkoja liiketoiminnalle. Nämä laitteet voidaan turvata keskeytymättömän virransyötön avulla. (Englanniksi Uninterruptible Power Supply eli UPS.)

Mikä sähkölaitteita sitten uhkaa?

Selkein uhka on tietenkin sähkökatkot, mutta myös syöttöjännitteen epätasaisuus voi aiheuttaa ongelmia. Yleisimmin sähkökatkoja aiheuttaa myrskyjen aiheuttamat tuhot sähkölinjoille. Salamaniskut voivat aiheutta energiapiikkejä sähköverkkoon. Seuraavana talvena voi myös olla edessä suunnitellut sähkökatkot energiakriisin vuoksi.

Mikä on keskeytymätön virransyöttö?

Keskeytymätön virransyöttö on pienehkö laite, joka yhdistetään verkkovirtaan ja laitteeseen, jota halutaan suojata. Se syöttää virtaa tasaisesti yhdistettyyn laitteeseen, mitä verkkovirta ei tee. UPS pitää laitteet sähkövirrassa niin kauan, kuin siinä riittää virtaa. Se ei kuitenkaan pysty itsessään varaamaan virtaa kuin muutamien minuuttien sähkökatkoksen ajan, mutta UPS:n voidaan liittää erillinen varavoimalaitteisto tai ohjelmisto, joka ajaa tietokonelaitteistot alas ennen akkujen tyhjenemistä.

Apua saat ITC:ltä

Autamme niin UPS:n käyttöönotossa kuin muissakin tietotekniikkaan liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä myyntitiimiimme, niin katsotaan yhdessä paras ratkaisu yrityksellenne!

Myynti: 

010 525 1722
myynti@itc.fi